keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Ompelu Seura perustetaan vastustamaan

Valmistelimme perjantaina 13.2. Anna-Leenan kanssa kysymystä avantosaunalle. Mikä tämä on?
5.pisteen vihje.) Se voi olla virallinen tai epävirallinen. 4.p.) Saunallakin voi olla sellainen. 3.p.) Se voi olla joskus hyvin huonoa (etenkin aamuyöllä). 2.p.) Sillä voi olla hyvä tarkoitus ja päämäärä.
Tässä kohdin tuli oikea vastaus: seura.  Yhden pisteen vihjeemme olisi ollut: joillekin sellainen kolahtaa postilootaan kerran viikossa.
Lauantai oli pyjamapäivä: lukemista, kirjoittamista, lepäämistä ja mietiskelyä.
Iltapäivällä mietin seura-sanaa. Muistelin lapsuuden ompeluseuroja, joissa äiti tarjosi lihalientä, voileipiä ja hedelmäsalaattia. Mutta ennen vieraitten tuloa oli minun pyyhittävä pölyt ja oiottava pöytäliinojen ja mattojen hapsut suoriksi. Ei silti, se piti tehdä joka sunnuntaiaamu, oli seuroja eli ei. Siksi tänäisessä kodissani ei ole mattoja saati hapsuja.
Olisiko minusta perustamaan ompeluseura! Pöytäliinat ovat silittämättä kaapissa. Sohva vilisee kissankarvoja. Ikkunoissa on tahroja, eikä peilikään ihan kirkas ole. Mutta lähikaupassa myydään tuoretta pullaa, pieniä pizzoja ja croissanteja.
Siispä tekstaan Anna-Leenalle ja Hannelelle: he kyllä tietävät puutteellisen kodinhoitoni ja emännöintini, eivätkä odota mitään. Ehdotan RunoOmpeluSeuraKutsua tekstarilla, että he ottaisivat käsityön lisäksi runoja mukaan.
Kahdella vieraalla on helppo aloittaa.
Naiset tulivat. Joimme kaffetta ja nautitsimme lähikaupan antimia. Ryhdyimme Käden Töille. Pölpötimme naisten juttuja. Luimme runoja, hauskoja ja antoisia ja vähän muutakin. Kehuimme FB:ssa ollut runohaastekierrosta. Se avasi silmiä uusille teksteille.
En katsonut aikaa, milloin vieraat nousivat, kiittivät ja lähtivät. Odotan jännittyneenä, olisiko tässä kenties jonkin uuden alku ja siemen.Ku tää kaikki on niin tylsää. Koko aika samaa ja yhtä. Ei  mitään uutta yllä olevaa Runo Ompelu Seuraa lukuun ottamatta.

Olisin valmis perustamaan: Vastustakaamme Kaikkea Ompelu Seuran. Keksisimme erilaisia vastustamisen kohteita kuten
-      emme käyttäisi vilkkua kääntyessämme, kerta juuri kukaan muukaan ei käytä
-      vastustaisimme vihreitä kävelemällä punaisia päin kuten lähes kaikki muutkin kävelevät
-      lopettaisimme kokonaan yhdys sanojen yhteen kirjoittamisen, sillä niin harva enää nykyisin jaksaa kirjoittaa yhdys sanoja yh teen
-      pilkuttaisimme ja pisteittäisimme, lauseet ja, virkkeet miten mielisimme, milloinkin
-      vastustaisimme, kaikkia, sääntöjä, jotka, kahlitsevat luo vuutt amme ja le vittäis imme koko maa han u u den Ompelu Seura Idean.

Ei enää siloisia, kohteliaita, hyväkäytöksisiä ja – Kiitos, oikein hyvää kahvia, kakkua, vointia, oloa ja elämää – seuroja vaan reippaita, rohkeita, rehellisiä ja innovatiivisia yhdessä oloja.

Oi, nyt tuli kiirus, lähden tekemään Vastustan 1/10 haaste kierrosta ja haastan joka päivä mukaan yhden uuden haastettavan. Odota, saat sinäkin pian haasteen.6 kommenttia:

 1. Lähetinpä tvitteriin.En minä tiärä, mutta hanttihin pistän.:)Armi V

  VastaaPoista
 2. Kiitos Armi, Hanttihin Pistjiä tarvitahan pitämähän tätä elämää jollaki lailla träillänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin,muuten entisajan käsityäälääset oliva suuria ajattelioota,viisahia. armi.v

   Poista
  2. Niin, ainakin täälä Pohojammaalla vanahemmat naisihimiset :-).

   Poista
 3. Runo-ompeluseura kuulostaa varsin hauskalta! t: Maria K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. Sillä tavoin epävirallisesti, purskahtelevasti, pönöttämättä ja jutellen itseä koskettaneista runoista, ihmetellen ja toisilleen avaten vieraiksi jääneitä tekstejä. Mä haluaisin pitkästä aikaa kieriskellä runoissa - virkkoos tai tikkuaminen olisi sivuroolissa.

   Poista